пятница, 9 октября 2015 г.

Перший семінар швейцарсько-українського проекту DOCCU

З 29-30 вересня 2015 року в рамках швейцарсько-українського проекту DOCCU пройшло навчання 30 керівників та 30 вчителів шкіл Одеської області.
Проект спрямований на підтримку сталого розвитку громадянського суспільства за допомогою поширення знань про освіту для демократичного громадянства та освіту з прав людини (ОДГ/ОПЛ) в Україні через систему навчання державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування та систему післядипломної освіти вчителів і керівників шкіл.
Метою проекту є  удосконалення процесу співпраці між органами державної влади, системою освіти та громадськістю для створення демократичного середовища у місцевих громадах.   
Основними завданнями  семінару– тренінгу: 
ü  підвищення рівня професійної компетентності педагогів щодо змісту та шляхів реалізації  ОДГ/ОПЛ(Освіта для демократичного громадянства та освіта прав людини) 
ü  сприяння обміну інформацією щодо розвитку громадянської освіти в усіх ланках освітньої системи;  
ü  формування вміння застосовувати одержану інформацію в педагогічній діяльності.
Від гімназії у навчанні взяли  участь Пшенична С.А. та Гудовик О.Я. Ми мали можливість ознайомитися з теоретичним матеріалом, який подавався у форміміні-лекцій, практикували інтерактивні технології навчання, що дало змогу оволодіти необхідними інтерперсональними вміннями і практично викорис­тати набуті теоретичні знання, активно дискутували, обговорювали в групах практичні вправи та зміст тренінгу.
Під час роботи ми мали нагоду через скайп-зв'язок поспілкуватись з керівником проекту професором Рольфом Голлобом (співголовою Центру міжнародних проектів в освіті Цюріхського педагогічного університету) та отримати відповіді на хвилюючі запитання.
 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий