вторник, 17 января 2017 г.

Учням 7-Б класу



19 січня контрольна робота з теми "Поезія першої половини ХІХ століття"

Питання

  1. Глибинні зрушення в поезії початку ХХ ст. Модернізм та основі течії європейської поезії ХХ ст. Життєвий і творчий шлях австрійського поета Райнера Марії Рільке. «Орфей, Еврідіка, Гермес», «Ось дерево звелось» 
  2. Життєвий і творчий шлях французького поета Гійома Аполлінера. «Лорелея», «Міст Мірабо», «Зарізана голубка й водограй» 
  3. Життя та творчість іспанського поета Федеріко Гарсія Лорки. Поезія "Балада про чорну тугу", "Гітара", "Газела про темну смерть", "Касида про сон під зорями". Синтез у творах міфології і фольклору з поетикою модернізму 
  4. Розмаїття літературних напрямів, течій та шкіл у російській поезії. Трагічні долі митців цієї доби. Життєвий і творчий шлях російського поета Олександра Блока. "Незнайома", "Весно, весно, без меж і без краю", "Скіфи". Символізм його поезій 
  5. Життєвий і творчий шлях російської поетеси Анни Ахматової "Сероглазый король", "Сжала руки под тёмной вуалью", "Реквием". Утілення в творчості А.Ахматової ознак акмеїзму. 
  6. Життєвий і творчий шлях Бориса Пастернака "Гамлет", "Февраль, достать чернил и плакать", "Зимняя ночь". Еволюція поезії Б.Пастернака.

Комментариев нет:

Отправить комментарий